Pozor: za sve koji to još ne znaju: oznaka Extra dry označava više ostatka šečera u vinu od vina s oznakom Brut dakle, extra dry je nešto slađi od bruta. Tradicionalno, većina Prosecco vina proizvodi se i konzumira kao “extra dry” a proizvodnja Brut Prosecca je novijeg datuma iako sve raširenija.
Metoda proizvodnje: charmat (vrenje u taknovima)
Obično 11,5vol% alkohola. Ostatak sladora: 13-16g/l. Ukupna kiselina: 5,6 do 6 g/l.
Kao aperitiv, uz lagana predjela, nareske, jela bazirana na bijeloj ribi, tjestininu, bijela mesa, rižu, salate, svježi sir…
Obitelj Sacchetto bavi se vinarstvom već blizu 100 godina u području Prosecco u Venetu a najvažnije osobe vinarije su Filiberto, Beatrice i Paolo Sacchetto. Sacchetto kombinira znanje i tradiciju, stečeno kroz desetljeća i ono što je danas na raspolaganju od znanja i tehnologije, pazeći pri tome da što više zadrži prirodnost svojih vina. Saznajte više: Link
Nagrade: Gold Medal – Mundus Vini 2021 Bronze Medal – Decanter 2020 Gold Medal – Mundus Vini 2020 Silver Medal – The Drinks Business/ The Prosecco Masters 202087 Points – Wine Enthusiast 2020 Silver Medal – I.W.C. 2019 86 Points – Mundus Vini 2018 Bronze Medal – I.W.C. 2018 / 2015 Bronze Medal – The Drinks Business/ The Prosecco Masters 2018 Bronze Medal – I.W.S.C. 2017 Commended – I.W.C. 2016 / 2014 Bronze Medal – Decanter 2016