Dolazeći iz mješavine terroira klasificiranih kao «Premier Cru», njegovi dominantni pinoti otkrivaju svu njegovu snagu i karakter. Ovaj Premier Cru oduševit će vas kao aperitiv, ali i kao dodatak lijepom komadu crvenog mesa.
50% Pinot Noir, 30% Chardonnay, 20% Pinot Meunier – Dosage 5 gr./lit. 30. mj. na kvascima.
“Sve je počelo početkom 20. stoljeća kada je René Schloesser, mladi farmer iz Luksemburga, napustio svoju domovinu kako bi potražio bolji život u Champagneu. Tamo je upoznao Lucie Coutelas, mladu farmericu i vinogradarku iz Romeryja. Vjenčali su se 1927. godine. Dok je krah Wall Streeta osakatio Francusku, a trgovci šampanjcem prestali kupovati grožđe, René i Lucie odlučili su prodavati vlastiti šampanjac 1929. godine! Tako je započeo naš brend…”
“U početku je proizvedeno samo 1000 boca. Svako jutro René bi ih biciklom vozio do stanice Damery s bocama složenim na nosaču za bicikle. Vlak bi boce odvozio u Pariz gdje bi se obitelj sa sjedištem u glavnom gradu brinula o prodaji šampanjca.
Nakon oslobođenja 1945. godine, prodaja šampanjca je procvjetala, a proizvodnja u Schloesseru postupno se povećavala; ubrzo je porasla na 5000 boca prodanih prvenstveno u Parizu i Lyonu.”
Vinarija se nalazi u postupku prelaska na bio certificiranu proizvodnju.
