Taittinger Demi Sec radi se od istog blenda kao i Taittinger Brut Réserve: sastoji se od 40% Chardonnayja i 60% Pinot Noira i Pinot Meuniera. Završni blend uključuje preko 40 “crus” vina iz nekoliko različitih berbi, savršeno zrelih.
Vino se ostavlja na kvascu tri godine prije degoržiranja. Zatim se dodaje doza od 35 g šećera od trske po litri kako bi se dobio demi sec. Ova doza, koja razlikuje ovo vino od Taittinger Brut Réserve, daje mu dodatnu slatkoću koja poboljšava njegovu prikladnost za uz određena slatka jela.
Boja vina je blijedo zlatnožuta. Mjehurići su fini, a mousse je obilan i postojan. Miris sugerira nježne naznake meda i zrelog voća, s notama žute šljive i bazge. Prvi dojam na nepcu je živahan, svjež i mekan, s prevladavajućim citrusima (mandarinom), uz note breskvi u sirupu i suhih smokava. Završetak je izvanredno mekan, a posebno pun i dugotrajan. Sve u svemu, zaokruženo, slatko i blago vino velikog šarma i senzualnosti.
Sve u svemu, zaokruženo, slatko i blago vino velikog šarma i senzualnosti. Taittinger Demi Sec je gurmansko vino. Njegova slatkoća i blagost, u kombinaciji s doziranjem, čine ga idealnim prilogom većini slastica. Demi-Sec cuvéee savršen je dodatak mnogim desertima, uključujući čokoladnu tortu, tortu od badema ili tople madeleine. Također se izvrsno slaže s drugim jelima (bilo da je riječ o spoju ljubavi ili praktičnosti): s plavim sirevima ili s finim paštetama posluženim s briocheom od medenjaka. I savršen je dodatak lagano začinjenim jelima poput kineske ili meksičke!
