Arhetip Primitiva, neponovljivo vino. U skladu s tradicijom, vino se proizvodi od nekoliko grozdova grožđa prirodno sušenih u vinogradu na malim izdancima starih loza (Alberello). 11 redova izvorno odabranih za ovaj nektar sa slatkim naglascima meda, džema od višanja i suhih smokava. Najbolje se uživa prema inspiraciji.
Grožđe se bere ručno, nakon što se prirodno posuši na trsu. Hladna maceracija na 8°C tijekom oko 24-48 sati. Maceracija 10 dana i termo-kontrolirana alkoholna fermentacija na 24-26°C s odabranim autohtonim kvascima
Odležavanje: U francuskim i američkim hrastovim bačvama tijekom 12 mjeseci
Intenzivno rubin crvena, s granatnim odsjajima; postojano i kompleksno na nosu, s notama zrelog voća koje podsjeća na pekmez od višanja i suhe smokve; blago začinjeno. Puno tijelo daje ustima ugodne medene osjećaje, potkrijepljene dobrom kiselinskom strukturom.