Canavel ima posebno mjesto u svijetu Prosecca te uživa visoku reputaciju među vinskim znalcima i ugostiteljima koji žele užiti i ponuditi nešto posebnije.
Canevel Spumanti osnovan je 1979. kao rezultat susreta dviju različitih profesionalnih vještina i prave strasti.
Od samog početka, kada su Mario Caramel, proizvođač octa i vinski trgovac iz Oderza i stručnjak za proizvodnju vina Roberto De Lucchi osnovali tvrtku za proizvodnju vina u maloj radionici ispod crkve Santo Stefano di Valdobbiadene, misija je bila jasna: proizvesti pjenušac izvrsnosti koji će iskoristiti kvalitete grožđa sorte glera.
‘Canevel” na dijalektu znači “mali podrum”. To je ono što je njegova nova tvrtka trebala biti: najbolje mjesto za čuvanje tajni i tradicije, gdje će se razvijati sa strašću za izvrsnošću. Rezultat je to strasti koja se usavršavala s vremenom, entuzijazmom i vještinom. “Kultura vina, tehnička vještina i stalna potraga za kvalitetom neodvojivi su dijelovi naše povijesti i našeg pjenušavog vina.”
Ovaj Brut je naša trenutna interpretacija jedinstvenih pedoklimatskih karakteristika brda Cartizze, prave biosfere koja se smatra ‘Grand Cruom’ Prosecca. Smanjeni sadržaj šećera u ovoj, još uvijek vrlo rijetkoj, suhoj verziji Brut (naime, tradicionalno se Cartizze proizvodi kao slatko pjenušavo vino, s oznakom Dry pa je Cartizze Brut zapravo novitet u svijetu Prosecca i značajan iskorak prema ljubiteljima suhih pjenušavih vina širom svijeta) čini ga eklektičnim u kombinacijama i idealnim protagonistom aperitiva i suvremenog stola.
Ekskluzivni brut s jedinstvenog područja, čaša koja izražava eleganciju i šarm za otmjeni aperitiv, uz koji se može poslužiti i kao finger food. Savršeno se slaže s školjkama i sirovom ribom, kao i s laganim jelima mediteranske i vegetarijanske kuhinje.
Saznajte više: Link
Sorta grožđa je tipična Prosecco sorta glera (100%).