Vulcano Schinkenmanufaktur na jugoistoku Štajerske je po mnogočemu specifična, obiteljska manofakturna svinjogoja i proizvođač suhomesnatih proizvoda, uključujući i glasovite “Vulcano schinken”. Ime Vulcano potječe od naziva ovog brežuljkastog područja vulkanskog podrijetla – Vulkanland s mjestom Riegersburg kao najatraktivnijom destinacijom za posjete i mnoštvom gastronomskih i izletničkih sadržaja.
U Vulcano manofakturi se uzgoju svinja poklanja posebna pozornost, životinjama se daje više prostora za slobodno kretanje a hrana je NO-GMO.
“Što se dogodi kada najfiniji Vulcano svinjski file susretne ljetni crni tartuf? To rezultira procesom sazrijevanja najvišeg reda. Najnježniji komad svinjetine odležan s ljetnim crnim tartufom – užitak teško da može biti plemenitiji. Naravno, koristimo samo svinjsko meso najbolje kvalitete i vrlo smo svjesni dobrobiti životinja.”
– Fini file Vulcano svinjetine iz Austrije
– Eksplozija zadovoljstva
– Odlično na kruhu s orašastim plodovima
– Uživati zdravo i svjesno s malo kalorija.
– Ručni rad
– Lijepo pakiranje, idealno za poklon
– Bez glutena, bez laktoze, bez pojačivača okusa, bez umjetnih bojila
– Malo ugljikohidrata
– Originalno zapakiran proizvod nije potrebno držati u hladnjaku već samo nakon otvaranja pakiranja.
“Najbolje narezan na šnite debljine noža, Vulcano file je savršen pratilac u svakoj prilici. Za sirnu ploču, hladnu platu ili jednostavno kao aperitiv. Naš filet tartufa često poklanjamo za rođendane ili druge prigode.”
Odakle dolazi file tartufa?
Najfiniji dio svinjskog mesa, koji se naziva i svinjska plućna pečenka, posebno je dobrog okusa kada se oplemeni tartufima i orasima. Vrlo je nemasno i fino zrno karakterizira ovaj komad mesa.
Sastojci: Svinjetina, ljetni crni tartuf 3%, ulje tartufa 1%, nejodirana kuhinjska sol, začini, šećer, dekstroza, konzervans: natrijev nitrit.
KALORIZACIJSKA VRIJEDNOST KJ 889 OPĆA VRIJEDNOST KCAL 211 MAST 6,1 g ZASIĆENA FA 2,4 g UGLJIKOHIDRATI 0,5 g OD KOJIH ŠEĆERA 0,5 g PROTEIN 39,0 g SOL 3,4 g NEKOMPATIBILNOSTI histamin ALERGENI Tragovi oraha, tragovi sjemena gorušice