Vrijedi probati! Mala, butique vinarija s Cru položajima i izvrsnim dostignućima i nagradama.
Cannonau di Sardegna je najvažnija i (svjetksi) najpoznatija cr(ve)na sorta Sardinije.
U stvari, radi se o lokalnom nazivu za grenaš (grenache).
Ovaj Cannonau dolazi iz jednog vinograda smještenog u središnjoj Sardiniji u blizini grada Mamoiade, na oko 750 metara nadmorske visine. Grožđe se bere isključivo ručno oko sredine listopada, a vino odležava u francuskim hrastovim bačvama (Barrique i Tonneaux) 12 mjeseci. 98% Cannonau, 2% Alicante
Miris pokazuje razne začine s daškom vanilije, okus je punog tijela s intenzivnim voćem i mekim svilenkastim taninom koji pokazuje dobru duljinu u završnici.
Jankara je osnovana 2006. godine, godine u kojoj su Renato i Angela Spanu kupili 8 hektara nezagađene zemlje u prestižnom “Vena di San Leonardo”, smještenom u brdima Alta Gallura.
U 2008. godini zasadili su prva 4 hektara u potpunosti grožđem sorte Vermentino.
Godine 2013. Renatu i Angeli pridružila su se dva dugogodišnja prijatelja, kuhari i restorateri Angelo i Denise Elia, vlasnici prestižnih restorana Casa D’Angelo na Floridi. Suradnja rođena da dovede Jankaru na nove, ambiciozne razine. Duboka strast prema Sardiniji, a posebno prema njegovoj Galluri, navela je Renata i njegovu suprugu Angelu da ostvare san o proizvodnji vina izvrsne kvalitete i promoviranju ljepote i bogatstva planina i granitnog tla Gallure u svijetu. Nakon mnogih odricanja i napornog rada, Renato i Angela, uz pomoć svojih novih partnera Angela i Denise, stvorili su “Jankara”: pravi izraz njihove ljubavi prema vinu i drevnoj zemlji Gallura.
