Osnovan 1940. godine, ovaj vinogradar započeo je kao mali vlasnik vinograda u gradu Noblejasu, južno od Madrida u onome što je danas najveća regija za proizvodnju vina na svijetu – Castilla La Mancha. Regija nudi idealne klimatske uvjete i jedinstvene karakteristike tla koje proizvode izvanredno koncentrirana i aromatična vina.
Među pionirima Castilla La Manche, koji su se zalagali za poboljšanja kvalitete i dugovječnosti vina iz regije, Viñedos y Bodegas Muñoz postao je priznata snaga na međunarodnim tržištima vina. Danas je treća generacija obitelji, predvođena Bienvenidom Muñozom Pollom, duboko uključena u stvaranje kvalitetnih vina u kojima se uživa diljem svijeta.
Grožđe se pregledava po dolasku u podrum. Nakon toga se odvaja od peteljki i preša. Fermentacija i maceracija odvijaju se u bačvama od nehrđajućeg čelika tijekom 15 dana na kontroliranoj temperaturi od 25º C. Odležavanje je 18 mjeseci u novim francuskim hrastovim bačvama.
Boja: Rubinsko crvena poput višnje, s visokim slojem.
Miris: Intenzivna aroma s naznakama ribizla, zrele šljive i voća u likeru, uz note klinčića, duhana i prženih proizvoda.
Okus: Elegantno i strukturirano, sa suptilnom svježinom i dugim i postojanim taninom.
Uparivanje s hranom: Crveno meso, pečeno ili s roštilja, jela od divljači, variva i sušeni sirevi.
78% Tempranillo, 22% Merlot
