Opći uvjeti i upute za korištenje/Important info

Poštovani posjetitelji/interesenti/kupci www.vivat-finavina.hr !
*Note for English speaking visotors/buyers on the bottom.

Uložili smo truda i vremena u nastanak ovih stranica ali molimo da zadržite na umu kako sustavi nikad nisu savršeni uprkos težnji i željama. Ipak, nadamo se da će Vam posjeta ovim stranicama biti što ugodnija i pružiti traženu informaciju o našoj ponudi. Otvoreni smo i zahvaljujemo unaprijed na svim dobronamjernim komentarima koje ćete nam poslati, upozorenjima na moguće greške ili prijedlozima za unapređenje.  Uzimajući u obzir opsežan asortiman i dostupnost informacija u okruženju, bilo nam je nemoguće osigurati istu razinu kvalitete informacija (tekstovi i fotografije) za sve artikle u ponudi ali ćemo nastojati unaprijeđivati i nadalje sadržaje koji su dostupni, koliko je to moguće u okviru poslovanja.

Ovdje iznosimo nekoliko važnih informacija i uputa o poslovanju i načinu rada naših internetskih stranica i web trgovine.

Uvjeti poslovanja vrijede za kupce čije se prebivalište nalazi na području Republike Hrvatske. Kupac može postati svaka punoljetna i poslovno sposobna osoba koja prihvaća naše uvjete poslovanja što se potvrđuje narudžbom artikala.
Zakonom je zabranjena prodaja alkoholnih pića i drugih pića koja sadrže alkohol osobama mlađim od 18 godina.

Prihvaćanje uvjeta poslovanja kupac potvrđuje prilikom narudžbe za kupnju artikala putem ovog webshopa. Sve cijene sadrže PDV i izražene su u kunama. Cijene su važeće u trenutku kupnje.  Isporučitelj robe je Vivat fina vina d.o.o. Zagreb (za isporuke izvan Zagreba koriste se ugovorni dostavni servisi). Fotografije prikazane na našim stranicama su samo ilustrativne prirode i mogu se razlikovati od stvarnog izgleda artikla.
Registracija
Registracija za naručivanje artikala dozvoljena je samo osobama s navršenih 18 godina. Sustav nema mogućnost ove kontrole ali je kupnja dozvoljena samo punoljetnim osobama.  Ugovor u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, a djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika. Prilikom prve narudžbe proizvoda putem elektronskog obrasca nužno je registrirati se. Molimo Vas da korisničku lozinku pohranite tako da nije dostupna trećim osobama. Kao registrirani korisnik možete nesmetano kupovati u našem web shopu, primati vijesti, biti obavještavani o novostima.
Narudžba i postupak kupnje
Kupac naručuje proizvode putem elektronskog obrasca narudžbe. Kupnja se obavlja odabiranjem artikala u željenoj količini, spremanjem u košaricu u kojoj se nalazi pregled odabranih artikala s pojedinačnom i ukupnom cijenom. U košarici kupac može povečavati broj istog, već kupljenog artikla, brisati ili mijenjati
odabrane artikle.  Nakon odabira svih željenih proizvoda i nakon ispunjavanja svih traženih rubrika nužnih za komunikaciju, prodaju i dostavu, klikom na link KUPI kupac potvrđuje kupnju. Na svoju email adresu kupac dobiva PONUDU s navedenom uputom za plaćanje i rokom važenja ponude (nakon proteka ovog roka ponuda će biti poništena kao i rezervacija robe). Plaćanje je moguće vršiti uplatom na naš žiro/transakcijski račun naveden na ponudi (radi brzine i jednostavnosti plaćanja preporučujemo uplatu putem internet bankarstva Vaše banke) .  Po evidentiranju uplate odmah ili prvi radni dan nakon toga, kupljeno će biti otpremljeno na navedenu adresu. Ukoliko želite, obavijest o izvršenom plaćanju nam možete poslati odmah po plaćanju kako bi evidentiranje Vaše uplate na našem računu bilo što kvalitetnije i brže (ali to nije Vaša obaveza). Međutim, molimo uzmite u ozbir da, zbog lošeg iskustva, robu ne možemo dati u isporuku prije nego uplata ne bude vidljiva na našem računu.
Plaćanje kreditnim karticama u web trgovini nije moguće ali nam se telefonski ili emailom možete obratiti i zatražiti objašnjenje mogućnosti plaćanja putem pojedinih kreditnih kartica (Amex i Diners) bez potrebe dolaženja u našu vinoteku u Zagrebu.

Ukoliko bi se dogodio slučaj da kupac plati narudžbu robe koja je u tom trenutku nedostupna ili nedostupna u traženoj količini, prvog radnog dana ćemo izvršiti povrat novaca za razliku koja nije isporučena.
Dostava
Ukoliko je iznos narudžbe  500,00 kn ili veći, dostava je besplatna. . Za narudžbe ukupne vrijednosti ispod 500,00 kn trošak dostave iznosi 50,00 Kn po pošiljci. Navedeni iznos je jedinstven za adrese unutar Republike Hrvatske. Potrudit ćemo se da omogućimo dostave na sva odredišta u RH ali, zbog manjkavosti sustava servisa dostave, koji ne pokriva sve otoke u RH, postoji mogućnost da neka odredišta na otocima nećemo biti u mogućnosti dostaviti. U takvim slučajevima, ukoliko bi kupac već izvršio plaćanje, a dosatava bi se pokazala nemogućom, novac će mu biti vračen prvog radnog dana. Sve narudžbe za koje evidentiramo primitak uplate do 12:00 sati u pravilu otpremamo istog dana, a vrijeme dostave je od jednog do tri radna dana (isporuke subotom i nedjeljom nisu moguće osim iznimno, uz prethodni dogovori i ukoliko smo u mogućnosti to organizirati. Ovakve dostave mogu biti povezane s većim troškovima koje ćemo Vam unaprijed najaviti i tražiti Vaš pristanak).
Važno za sve upite i kupnje iz inozemstva:slanje kupljene robe na adrese izvan Hrvatske nije podložno navedenim/opisanim troškovima te onima koji se zaračunavaju na ponudi. Trošak dostave robe na adrese izvan Hrvatske se posebno i dodatno naplaćuje, prema zasebno zatraženim ponudama transportnih i dostavnih servisa koji dostavljaju izvan Hrvatske. Cijena ovisi o težini i veličini narudžbe te o poštanskom broju adrese primitka izvan RH.

Kupnja i dostava krajem 12. mjeseca (prosinca), neposredno pred Božić i između Božića i Nove Godine:molimo da uzmete u obzir kako zbog povećanog obima posla/narudžbi/isporuka neće biti moguće očekivati isporuke kao u ostali dio godine već ovisno kako u pojedinoj godini ovi dani padaju u tjednu. Očekujte produženo vrijeme dostave neposredno prije ili u vrijeme ovih blagdana.
Zbog smanjenja rizika oštećenja boca u transportu savjetujemo naručivanje u količinama od 6 ili 12 boca (ne mora biti isti artikl).
Za što sigurniji transport preporučujemo investiranje u (kupnju) posebne transportne kutije i ambalažu koju možete vidjeti OVDJE. "UW" kutije su preporučene za sigurniji transport boca od strane svjetskog kurira UPS.

VAŽNO:
Minimalna količina za narudžbu s dostavom IZVAN područja grada Zagreba: 6 boca u kartonu (istih ili različitih). Minimalna količina odnosi se i na druge artikle u ponudi a koji nisu pića pakirana u boce.
Na području grada Zagreba nema ograničenja minimalne količine za narudžbu.
Robu dostavljamo vlasititim prijevozom (područje Zagreba) ili putem servisa poduzeća koja se bave kurirskom ili cargo dostavom (izvan Zagreba), izravno na adrese unutar Republike Hrvatske. Skrečemo pozornost na potrebnu brigu oko osiguranja primitka pošiljke na odredištu ("netko mora biti kod kuće"). U pravilu, nismo u mogućnosti realizirati isporuke nakon 17:00 sati, osim iznimno, za područje grada Zagreba. Ukoliko se pokušaj isporuke pošiljke ne bi mogao realizirati, kurirska služba će Vam ostaviti informaciju o pokušaju dostave, te uputu o preuzimanju pošiljke. U pravilu, nakon neuspješne isporuke uslijed nedostatka na strani primaoca, pošiljka se vraća na našu adresu te će eventualno njezino ponovno slanje biti potrebno dodatno platiti unaprijed. U slučaju nerealiziranih isporuka uslijed nedostataka na strani primaoca, a osobito ukoliko kupac nije spreman platiti unaprijed za ponovnu dostavu, prvog radnog dana ćemo izvršiti povrat novaca kupcu za za kupljenu robu, uz  pravo na zadržavanje iznosa koji je plaćen kurirskoj službi za prvi pokušaj dostave. 
Povrat robe
Isporučenu pošiljku moguće je u roku od 14 dana od isporuke vratiti o trošku kupca na našu adresu tvrtke:
Vivat fina vina d.o.o. 10000 Zagreb Ulica Frana Folnegovića 1b
Molimo, uvažite činjenicu da povrat otvorenih proizvoda ne možemo prihvatiti.
Pravo na raskid ugovora regulirano je Zakonom o zaštiti potrošača, članak 45. (osim za ugovore isključene istim propisom).
Zaštita podataka
Vaše osobne podatke koje dajete dobrovoljno pohraniti ćemo u našoj evidencijskoj bazi kupaca. Vaše osobne podatke prikupljamo i koristimo u svrhu obrade narudžbe, slanje promotivnih materijala te za unaprjeđenje odnosa sa kupcima. Vaše osobne podatke štitimo sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka i sukladno našoj poslovnoj politici, te ih nećemo ni na koji način učiniti dosupnima trećima osim koliko je to potrebno u postupku dostave kupljene robe. Registrirani kupac ima pravo zatražiti ispravak, izmjenu ili nadopunu netočnih, nepotpunih ili neažuriranih podataka, a ukoliko više ne želi primati naš promidžbeni materijal dovoljno je poslati odjavnu email poruku na našu adresu. Vivat fina vina ne odgovara za slučajnu pogrešku ili pogrešku zbog više sile, ili drugih objektivnih okolnosti kojima se uzrokuje slučajno kršenje zajamčene zaštite Vaših podataka, ali jamči da će pogreška biti otklonjena, ukoliko je to moguće, čim prije.
Sve Vaše primjedbe, pohvale, pritužbe možete poslati putem obrasca u Kontaka na našim stranicama ili poštom na adresu sjedišta poduzeća.
IMPORTANT NOTE FOR NO-CROATIAN SPEAKING BUYERS:
We noticed that some browsers and web services (like Google Chrome) show/translate Croatian national currency to/like British pounds (showing:£) – THIS IS WRONG! All prices in our web shop are in local, national currency, Croatian kuna (HRK/kn). The prices includes all taxes (VAT). The prices do not include delivery cost out of Croatia. We have to calculate each delivery cost depending on the delivery address and inform you about the cost of each delivery out of Croatia. Purchases with a delivery inside Croatia:no charge if total value is 500 kn or more. For lower amounts a charge is 50 kn. (for your information, approx. 1 kn=0,13€)